Hjem SitemapFredag d. 5. oktober 2018 kl. 13:09 af Pia Sadolin

Idræt A studieretningen på Brøndby Gymnasium er en magnet

Selv om 1.g-eleverne på Brøndby Gymnasium først skal vælge endelig studieretning inden efterårsferien står det allerede nu klart, at studieretningen med Idræt A bliver et hit.

 

Interessen er meget stor og rektor Pia Sadolin er ikke i tvivl om, at det bl.a. skyldes, at gymnasiet fik mulighed for at lægge Idræt A ind i en studieretning med samfundsfag på A-niveau og matematik på B-niveau: Kombinationen idræt, samfundsfag og naturvidenskab giver både dybde og bredde i elevernes læring.  Og med fokus på idræt og sundhed giver studieretningen eleverne en masse muligheder for videregående uddannelser, som motiverer dem.

 

At gymnasiet har ramt rigtigt, er der ikke tvivl om. Sammen med Slagelse Gymnasium er Brøndby Gymnasium ene om at tilbyde Idræt A i en stx-studieretning og forsøget skal fortsætte på de 2 gymnasier til 2021. Undervisningsministeriet vil derefter vurdere om Idræt på A-niveau skal gøres til et permanent gymnasiefag over hele landet.

 

Med sin beliggenhed i Brøndby Kommune og på Brøndby Stadion har Brøndby Gymnasium udviklet en stærk idrætsprofil, som tiltrækker mange sportstalenter. Mere end 50% af gymnasiets elever er særligt idrætsaktive. Borgmester Kent Magelund hilser oprettelsen af studieretningen med Idræt A velkommen og ser den som en understøttelse af de igangværende bestræbelser på et ambitiøst visionsarbejde med etablering af Sportsbyen som mål: Idræt og bevægelse er helt afgørende for folks sundhed og dermed livskvalitet. Jeg tror ikke, mange i Brøndby kan være i tvivl om at mit sportshjerte banker for gode initiativer indenfor idræt. Derfor stort tillykke til Brøndby Gymnasium. Jeg glæder mig til at følge forsøgsfagets udvikling.

 

Rektor Pia Sadolin understreger, at studieretningen ikke kun er for elever, der er eliteatleter og fodboldspillere: Søgningen til studieretningen med idræt A er bred. Det er klart, at man skal være interesseret i idræt og have lyst til at dyrke det, men idræt på A-niveau handler også om at lave projekter ”ude i byen” som f.eks. at skabe Danmarks første Sportsplejehjem – i Brøndby naturligvis, slutter Pia Sadolin med et smil.

 

Brøndby Gymnasium følger op på Idræt A-successen i stx med at udvikle en særlig hf-linje: Sport Hf. Sport Hf bliver interessant for elever, som ønsker at fortsætte på en professionshøjskole el.lign.

og samtidig dyrke sport på højt plan. Det er en mere erhvervsorienteret retning, som derfor også ligger godt i tråd med den politiske målsætning om at få flere unge over i erhvervsuddannelserne. Sport Hf, der er en 2-årig uddannelse med idræt på B-niveau, forventes at blive udbudt i 2019 med start til august 2019.

 

Brøndby Gymnasium blev i 2005 etableret i et samarbejde mellem Brøndby Kommune og Brøndby IF. Initiativtagere var Kjeld Rasmussen og Per Bjerregaard. Drømmen var at skabe et gymnasium med en stærk idrætsprofil for hele Vestegnen. Det er realiseret i en grad, så gymnasiet tiltrækker elever fra hele landet. Men uden at gå på kompromis med kvalitet og størrelse. Sloganet er: Det lille gymnasium med den store effekt. Og som borgmester Kent Magelund understreger: I Brøndby Kommune er der højt til loftet og plads til alle. Jeg ser gerne, at Brøndby Gymnasium kan tiltrække elever fra hele regionen og det vil ligge fint i tråd med visionerne om Sportsbyen som en regional udviklingsindsats.

 

Del denne nyhed på Facebook

 
 

Brøndby Gymnasium
Brøndby Stadion 28A
2605 Brøndby

Telefon: +45 43 20 50 70

Send SIKKER mail

Kontorets åbningstider:
Man-torsdag: kl. 08.00 - 15.30
Fredag: kl. 08.00 - 11:25
& 12:00 - 14.00

 

PERSONALE 
LEDIGE STILLINGER

FIND VEJ