Publiceret 24-03-2021 af Pia Sadolin

Kære elever og forældre,

Jeg havde i går en snak med Brøndby Kommunes kommunaldirektør.

Den samtale gjorde mig bekymret, fordi han var meget pessimistisk ift. kommunens smittetal og Epidemikommissionens anbefaling af fortsat nedlukning efter Påske.

Jeg kontaktede derfor Danske Gymnasier og sendte dem skriftlig dokumentation om det urimelige i at holde BGs elever hjemme, når alle andre måtte starte fysisk igen.

DG vil gerne køre en sag på det – også inkluderende Vestskoven Gymnasium i  Albertslund og Høje Taastrup Gymnasium.

Da BGs forhold er specielle – privat og uden afstandskriterier ift. optagelse, lavede jeg også sammen med bestyrelsesmedlem Pernille Marott en pressemeddelelse, som jeg sendte her til morgen til DR (2 kanaler).

Håbet er, at vi kan få skabt interesse for den forskelsbehandling, BGs elever risikerer pga. beliggenheden i Brøndby.

Jeg er rigtig ked af situationen – og det er I utvivlsomt også.

Denne usikkerhed omk. genåbning, gør det også vanskeligt at planlægge hensigtsmæssigt.

Vi har valgt at planlægge, som om BG også må åbne op igen. Vi er derfor i fuld gang med at uddanne supervisorer til håndtering af selvtestningen og vi regner med at have fuldt set-up til test, parat fra torsdag efter påskeferien. Så hvis vi får lov til at åbne 50% efter Påske, skal eleverne møde med dokumenteret test (max 72 timer gammel) om onsdagen og fra torsdag  kan vi så tilbyde selvtestning.

Ift. skemaet omk. fysisk fremmøde hver anden uge og dermed hvilke klasser, der kan komme hvornår, er vicerektor og skemalægger i fuld gang med tilretningen. Vi har selvfølgelig en udfordring med hold, hvor der er elever fra flere klasser, mens fag med rene stamklasser ikke volder problemer – så skal vi ”bare” have kigget på rækkefølgen?

Hvis I har mulighed for at presse på i det politiske system er I mere end velkomne.

BGs elever skal også have lov til at komme tilbage efter Påske.

De har ventet mere end længe nok

 

Med venlig hilsen
Pia Sadolin

template-img

 

Del denne nyhed på Facebook