Publiceret 22-03-2021 af Pia Sadolin

Derfor må afgangseleverne ikke komme tilbage på Brøndby Gymnasium

Incidenstallet er desværre fortsat meget højt i Brøndby Kommune og antal smittede den seneste uge er også højt. Epidemikommissionen valgte derfor sent fredag at blokere for, at afgangselever i Brøndby, Høje-Taastrup og Albertslund kommuner kunne komme tilbage på skolerne. Mht. gymnasierne er det ud over BG også Høje-Taastrup Gymnasium og Vestskoven Gymnasium, der rammes.

Udover bekymring for smittetal kendes Epidemikommissionens samlede begrundelse ikke. Jeg håber, Brøndby Kommunes smittetal vil falde henover Påsken, men jeg tror, der skal en særlig indsats til fra kommunens side. Epidemikommissionens beslutning sender et klart signal: Falder tallet ikke, vil det have store konsekvenser for vore elevers skolegang.

Det er rigtig synd for BGs elever, der kommer fra mange forskellige kommuner. Både Glostrup og Hvidovre får vi flere elever fra end fra Brøndby.

Jeg har svært ved at tro, at vi ikke skulle få eleverne tilbage på gymnasiet igen efter Påske. Med den besluttede fortsatte nedlukning vil vores 3.g’ere og 2.hf’ere til Påske have været udelukket fra fysisk fremmøde i 3 uger mere end gymnasieeleverne andre steder i landet. Det er ikke holdbart og vil i værste fald stille vore elever ringere til eksamen.

På fredag, den 26. marts, fejrer vi, at alle afgangseleverne har afsluttet deres store opgave. Det finder sted udendørs med overholdelse af alle hygiejneregler, naturligvis. Så går vi på påskeferie og jeg håber at kunne se 3.g’erne og 2.hf’erne fysisk igen, når ferien er slut. Det vil blive med et nyt corona selvtest-setup, som vi er i gang med at planlægge. Ryger smittetallet rigtig langt ned, bliver det forhåbentlig også muligt at få fortsættereleverne tilbage.

Det er på høje tid.

template-img

 

Del denne nyhed på Facebook