Publiceret 17-12-2020 af Pia Sadolin

Med ønsket om en glædelig jul og godt nytår

Sikke et år.

Man fristes til at sige: intet nævnt, intet glemt.

Men klart, at Corona-pandemien overskygger alt og på mange måder også fjerner opmærksomheden fra alt andet væsentligt. 

Vi står overfor en klimakrise, som ikke er blevet mindre af Covid-19’s hærgen. 2020 bliver endnu engang et rekordvarmt år. Fortsat afbrænding af enorme regnskovsområder finder uanfægtet sted i Amazonas. 

Geopolitiske konflikter raser bl.a. i Etiopien og Kaukasus.
Kina fremturer med stormagtspolitiske ambitioner og overtrædelse af menneskerettigheder - ikke mindst i Hong Kong. Den værdipolitiske magtkamp i EU (ingen gider høre mere om Brexit) sparkes til hjørne, så længe alle kæmper om andele i EUs økonomiske hjælpepakker. Globaliseringens tilbagetog er en kendsgerning.

Personligt er det dog svært at huske, hvad jeg fik tiden til at gå med, før nedlukninger, smitteopsporing og restriktioner tog over og blev rektorens primære fokusområder.

2020 er dog også et år med positive træk. 

Året har budt på et amerikansk valg, hvor demokraten Joe Biden sejrede i sidste ende og allerede har lovet at genetablere USA på verdensscenen. I Danmark fik vi endelig gang i sexisme-debatten, der på godt og ondt har åbnet øjnene i mange organisationer og virksomheder. Udledningen af CO2 faldt for første gang i det 21. århundrede. Civilisationernes historie blev genopfrisket og debatteret - til tider ganske voldsomt, men med en øget historisk forståelse. 

Og fra vores egen lille verden indebar 2020 at:

Brøndby Gymnasium fik ny hjemmeside. Brøndby Gymnasium fik en Danmarksmester i latin. Brøndby Gymnasium indgik i et administrativt fælleskab om GDPR. Brøndby Gymnasium bidrog med 5 forfattere til Corona-bogværk. Brøndby Gymnasium fik et karaktergennemsnit på 8 til studentereksamen. Brøndby Gymnasium fik 5 diplomer i Georg Mohr-konkurrencen. Brøndby Gymnasium afholdt en fantastisk Gallafest 5 dage før lockdown i marts. Brøndby Gymnasium (re)definerede sine 3 fokusområder: Idræt, IT og Nærvær.

Så trods vanskelige odds er vi og BG kommet igennem 2020. Vores dejlige elever er her stadig, selvom de er hjemsendte året ud. 
Vi er ikke sluppet for smitten, hverken medarbejdere eller elever, men vi har i fællesskab gjort, hvad vi kunne for at holde den stangen. 
Alle har arbejdet hårdt for at få hverdagen til at fungere. Vi er på én gang blevet mere robuste og mere agile - og en lille smule techno-stressede.

Jeg ønsker, at vi alle må finde sammen i små hyggelige julebobler. At der både vil blive hygget fysisk i mindre grupper og virtuelt med samvær over større afstande. 

Ensomhed føles allermest, når man oplever, man står udenfor fællesskabet. Jeg vil opfordre alle til at sende en hilsen til dem, de kender, der måske ikke har nogen at holde jul med. 

Jul skal det jo nok blive, både på Brøndby Gymnasium og i resten af landet. Lad os glemme kroppens trængsler lidt, nu vaccinen er på vej og give plads til tanker, om dé eksistentielle spørgsmål i livet, en højtid altid er så god til at danne ramme om.

Glædelig jul og godt Nytår.


Med venlig hilsen 
Pia Sadolin
Rektor

template-img

 

Del denne nyhed på Facebook