Publiceret 20-01-2023 af Pia Sadolin

Nyt fra Brøndby Gymnasium, fredag den 20.1.2023

Orienteringsaften 2023

En stor tak til vores skønne elever, lærere og hele personalet på Brøndby Gymnasium for en fantastisk Orienteringsaften, onsdag den 18.1.2023.

Også tak til de mange gæster, der havde valgt at besøge os. Det var en stor fornøjelse at være vært og tale med rigtig mange – både unge og forældre – om fremtidsdrømme og forventninger til en gymnasial uddannelse.

Det er et stort valg, de unge skal træffe og lige om lidt, medio februar, skal der enten trykkes på knappen til optagelse.dk eller ansøges om efterskole eller 10. klassecenter. Jeg oplevede en seriøsitet fra de unge menneskers side ift. at træffe det rigtige valg og håber, deres forventninger til det valg, de så træffer, bliver indfriet. Samtidig er jeg også sikker på, at skulle det første valg vise sig at være et forkert valg, så skal det nok lykkes i anden omgang. De er kun 15-16 år.

I vores Elevlounge på stueetagen var der hele aftenen igennem mulighed for at snakke med BG-elever om alt vedr. ungdomsuddannelser – der var fuldt hus hele tiden :-)

Breaking News: Optagelse til Idræt A på BG de næste 5 år

I min tale på orienteringsaftenen serverede jeg Breaking News: Brøndby Gymnasium har fået tildelt 5 års optagelse på studieretningen Idræt A – Samfundsfag A med henvisning til vores store og mangeårige ekspertise med udviklingen af idræt på A-niveau. Vi er selvfølgelig super stolte og håber også, at andre gymnasier vil kunne følge efter de næste år, så idræt på højeste niveau kan udbredes til flere gymnasier – det er da oplagt, at både Jylland og Fyn kommer på Idræt A landkortet.

Vi ved, at idrætsfaciliteterne i mange jyske kommuner er i top og Brøndby Kommune gør, hvad den kan, for at opfylde vores (lille) gymnasiums behov for haller og baner. Det bliver der behov for de næste mange år og det stiller krav til et godt samarbejde mellem alle de aktører i Brøndby Kommune, der gerne vil benytte idrætsfaciliteterne. God planlægning, fleksibilitet og samarbejde bliver kodeordene de næste år og det er min klare fornemmelse, at det er der bred enighed om i kommunen.

Orienteringslørdag

I morgen, lørdag, holder vi for første gang en orienteringsformiddag for især efterskoleelever (og andre), der var forhindret i at komme på selve orienteringsaftenen. Det er et ønske, vi har fået i mange år, men som vi først har besluttet at realisere i år, da det nu var så markant.

Det bliver nok et mere intimt ”åbent hus”-arrangement, da vi forventer væsentlig færre gæster end den fyldte sal i onsdags. Vi, elever, lærere, sekretær og ledelse, står klar og er lige så veloplagte som til orienteringsaftenen. Vi lever nemlig stadig højt på dén oplevelse.


Rigtig god weekend,

Pia Sadolin
Rektor

 

template-img

 

Del denne nyhed på Facebook