Publiceret 11-11-2022 af Pia Sadolin

Nyt fra Brøndby Gymnasium 11.11.22

Olav Hesseldahl på slap linje sammen med vores 3.g’ere og 2.hf’ere. Olav udfordrede eleverne på deres deltagelse i det danske demokrati ud over at stemme ved valgene. Hans pointe var, at hvis ikke de unge engagerer sig – også uden for valgene og i andre foraer med kulturel-politisk impact – vil andre befolkningsgrupper ”tage pladsen” og sætte deres dagsorden. 

Olav Hesseldahl grundlagde Ungdomsbureauet, Ungdommens Folkemøde og senest Det politiske Akademi, så ingen tvivl om hans engagement i demokratiets tilstand og udvikling. Ungdommen er den ilttilførsel den politiske beslutningsproces er afhængig af, mener han. Men hvor gammel skal man være for at opnå stemmeret? Den debat affødte en række spændende perspektiver.
Tak for besøget :-)

Der var bestemt også perspektiv over Kristine Bak Bachers beretning fra togtet til Island vedr. konsekvenser af opvarmningen for isdannelsen på Arktis og vandloppernes levevilkår. Brøndby Gymnasiums Saloner fortsætter med høj kvalitet og veloplagte foredragsholdere.

 

Onsdag den 7. december holder vi Salon nr 3, hvor Ukraines ungdom er temaet:


Julie Arnfred Bojesen, leder af Det Ukrainsk-Danske Ungdomshus
Tema for salonen: De unge ukraineres perspektiv på krigen i Ukraine
Onsdag d. 7/12-2022 kl. 17-19

Julie har boet i Ukraine ad to omgange og arbejder til dagligt tæt på de unge ukrainere. Hun vil fortælle lidt om, hvordan Ukraine var op til den russiske invasion, om ungdomslivet og hverdagen for unge mennesker. Nu har invasionen vendt op og ned på alt på den mest grusomme måde – og hvordan ser livet nu ud for de unge? Hvordan har krigen forandret deres tanker om fremtiden, og hvad kan vi forvente af Ukraine fremover?

Der er gratis entré, dog med tilmelding via dette link.
Max 50 deltagere.

Salonens tema er desværre stadig alt for relevant her næsten 10 måneder efter Ruslands invasion af Ukraine.

Bemærk i øvrigt at Karina har oprettet Salonerne som menupunktet Foredrag på hjemmesiden. Det gør det nu supernemt at orientere sig i de kommende saloner og de spændende emner.

1.g’erne har i denne uge taget hul på deres liv som rigtige gymnasieelever i deres nye klasser. Det er intentionen, at alle skal få en god oplevelse med deres studieretningsvalg og selv om alle (minus én) har fået deres første prioritet, kan det ikke udelukkes, at enkelte elever alligevel efter ugens afslutning ønsker at skifte – hvis muligt.

Om 14 dage går det løs med VM i fodbold i Qatar. I den anledning laver vi på BG optakt til begivenheden med et sportsligt kritisk indspark fra Hans Bonde, professor ved Københavns Universitet. Idræt, individ & samfund, efterfulgt af Danmarks åbningskamp mod Tunesien.

Som Hjulmand har udtalt, er det svært at glæde sig til turneringen uden forbehold. Turneringen finder sted i et land, hvor helt fundamentale menneskerettigheder ikke overholdes. Det er præcis det perspektiv Hans Bonde vil tegne op for os.

 

Hav en dejlig weekend,

Pia Sadolin
Rektor

 

template-img

 

Del denne nyhed på Facebook