Publiceret 24-01-2022 af Pia Sadolin

Nyt fra BG - forår på vej, 24. januar 2022

Både vintergækker og erantis ses nu rundt omkring i haverne, foråret er så småt på vej, dagen er blevet længere og på gymnasierne springer den ene online orienteringsaften ud efter den anden.

På onsdag er det BGs tur. Det var der en fin omtale af i Folkebladet i onsdags, hvor man ud over orienteringsaften på BG den 26.1. kl. 18.30 kunne læse, at vi overvejer et arrangement med fysisk fremmøde i februar. De overvejelser er ved at tage helt konkret form og onsdag den 9.2. kl. 17.30 er på tegnebrættet. Vi skal lige være helt sikker på datoen, før vi melder den offentligt ud :-)

I overmorgen ”fyrer vi den så af” på BG. Mange elever har været ind over med gode ideer. Vi har haft et filmhold på besøg for at fange gode situationer til de båndede indslag og tirsdag og onsdag eftermiddag laver vi to ”gennemkørsler” for at optimere premieren onsdag kl. 18.30 mest muligt.

Som et lille privat gymnasium uden elevhenvisning, må vi selv ud at slås for vores tiltrækningskraft. Så kære læser, gør meget gerne reklame for vores arrangement på onsdag.

Jeg havde en artikel i Altinget om gymnasiernes forpligtelse på at danne og uddanne de unge mennesker til myndige brugere af de sociale medier og den digitale teknologi i det hele taget. Artiklen gav anledning til inspirerende meningsudveksling på Linkedin med bl.a. Dorte Aagaard, der argumenterer for at lukke skærmene ned og fjerne mobiltelefonerne.

De unge skal lære at melde optaget.

Med de mange corona-ramte elever og lærere er online-undervisningen igen en løsning, som vi er blevet trænede brugere af, men stadig har meget at lære om. Udfordringen er lige nu for mange, såvel lærere som elever, at håndtere den såkaldte hybrid-undervisning, hvor nogle sidder hjemme ved skærmen (der bestemt er slået op!), mens andre er på gymnasiet. Vi skal nok finde løsninger og mobiltelefonen er slet ikke et dumt værktøj, når man laver walk and talk sekvensering for lige at få luftet hjernen og strukket benene.

Regeringen har bebudet yderligere åbning efter den 31.1. og hvis det accelererer smittetallet, kommer online undervisningen til at fortsætte ind i februar - til gengæld er folk ikke så syge af den nye corona-virus, så den virtuelle undervisning kan faktisk gennemføres med høj deltagelse derhjemmefra.

På torsdag afholder vi IT-kompetencekursus for alle lærere i 1. modul. Det gør vi løbende og det har i de seneste måneder indeholdt megen relevant vidensudveksling :-)

Som altid planlægges der med Plan B, C osv.

Terminsprøveorientering i starten af denne uge skal foregribe termins- og årsprøver i uge 5 og 6. Der er fuld tryk på, men netop onsdag den 9.2. er friholdt. Det ligner da en tanke - måske et Åbent-Hus arrangement?

Hav en dejlig uge - og kig gerne forbi BGs online orienteringsaften på onsdag.

 

Pia Sadolin
Rektor

template-img

 

Del denne nyhed på Facebook