Publiceret 29-10-2021 af Pia Sadolin

Nyt fra Gymnasiet

Torsdag den 28.10. løb den årlige Brøndby Gymnasium Festival af stablen. Planlagt i dagevis og udført af 2.s og 3.s blev det en fantastisk dag for de mange elever fra Brøndbyøster Skole. Jeg nød at besøge festivallen, se de mange glade unger og ikke mindst opleve vores unge mennesker for fuld udblæsning styre løjerne. Jeg havde en god snak med de 8 klasselærere fra Brøndbyøster Skole, som alle som én var begejstrede for arrangementet - flere havde deltaget tidligere og set frem til, at festivallen igen kunne udfoldes. En enkelt havde også deltaget i flere af BGs fester, dengang hun selv gik i gymnasiet (ikke BG!).

Det var en rigtig god start på dagen og på resten af semesteret efter en dejlig efterårsferie.

Samme dag var i øvrigt begyndt med møde i Brøndby Gymnasiums bestyrelse, hvor elevrådsforperson, Nanna, lige nåede at deltage de første 3 kvarter, inden hun drønede over til hallen for at være med til at åbne festivallen. Resten af bestyrelsen fortsatte mødet med budgetgennemgang og drøftelse af de nye elevoptagelsesplaner. Lige ind til brandalarmen gik og således brat afsluttede mødet. Behøver jeg at nævne, at det var falsk alarm. 
Heldigvis var der næsten ingen elever på skolen. Dels var det torsdag og fagundervisningen starter derfor først kl. 10, dels var mange elever i gang med festivallen eller deltagelse i finalestævnet i gymnasiefodbold.

 

Selvfølgelig var rektor også på pletten og med bilen fuld af sandwich, kørte jeg til Frederiksberg for at heppe på sidelinjen sammen med træner, holdleder og en skadet elev, der havde revet korsbåndet over. Vore kvindelige fodboldspillere gjorde en fantastisk indsats og selv om det krævede flytning af diverse møder, måtte rektor tilbage og se finalen, som BG kvalificerede sig til - for første gang i gymnasiets historie. Det blev ikke til pokal og førsteplads denne gang, men det var en stor oplevelse at komme så langt. Og en fantastisk fightervilje fra holdets side. 

Det er herligt at være rektor for disse skønne elever, der både kan folde en festival ud for mere end 100 glade, skoleelever og komme i finalen ved Danmarksmesterskabet i gymnasiefodbold. 

 

Jeg føler mig sikker på, at 1. årgangseleverne på samme måde vil yde deres ypperste, når de skal i gang med de afsluttende prøver i grundforløbet, hvilket jeg ønsker dem held og lykke med.

 

Nu vokser træerne som bekendt ikke ind i himlen og jeg må desværre dryppe lidt malurt i bægeret, for der er altså også nogle elever på BG, som ikke kan finde ud af at støtte op om det frugtbare læringsmiljø og de fysiske rammer. Bl.a. tror nogle elever åbenbart, at Corona er aflyst og derfor ”sparker bold” med håndspritten på drengetoilettet. 

Det har jeg taget fat på at afdække, dels fordi det går imod hele ånden på skolen og garanteret relaterer sig til ganske få elever, dels fordi smittetallet stiger med små 2.000 nye tilfælde om dagen, ikke mindst i vores område - det er ikke overstået.

 


Lad mig dog alligevel slutte positivt med et billede af nogle dygtige kvinder, der behersker dual career og på bedste vis demonstrerer, hvorfor BG igen er blevet Team Danmark Uddannelsespartner

God weekend - og husk at skifte til vintertid :-)

Pia Sadolin
Rektor

template-img

 

Del denne nyhed på Facebook