Hjem SitemapFredag d. 30. august 2019 kl. 08:39 af Pia Sadolin

Slut på intro og gang i skolearbejdet

I skrivende stund er der fyret godt op i Kantinen under introfesten. 1. årgang hyggede sig med førfest foran Ebbe Skovdahl Lounge og fortsatte i kantinen med deres fint pyntede temaborde. Der var en storartet fælles stemning, som er så typisk for BG, men som har været lidt sværere at løbe i gang i år pga. en fuldstændig tosset handling på hytte-teltturen. Jeg tror, alle ved, hvad jeg mener, for den blev adresseret af mig under frokosten, dagen efter hjemkomsten fra hytte-teltturen.

 

Frokosten har, næsten som sædvanligt, lige skulle finde sine ben her ved skoleårets start. Zisan har flyttet rundt i kantinen og øget antallet af siddepladser, så der er blevet bedre plads. Det fine vejr har også indbudt til at nyde maden i Solgården. Den bæredygtige linje, der bl.a. indebærer, at eleverne selv har vanddunk med fungerer fint, for så vidt eleverne faktisk selv medbringer dunken. De høje temperaturer har imidlertid betydet stor tørst, så den gamle vandautomat skal udskiftes og suppleres, så der bliver flere vandpåfyldningsmuligheder.

 

Vores undersøgelse (skema i lectio) af elevernes oplevelse af 5. modul er blevet gennemarbejdet og suppleret med lærernes iagttagelser. Resultatet er, at vi, da 5. modul sandsynligvis er kommet for at blive, arbejder med flere modeller: en model, hvor modulet er rullende og dermed rammer flere forskellige fag frem for nogle enkelte fag, en anden model, hvor 5. modul overvejende lægges i forlængelse af idræt i 4. modul samt sideløbende hermed en henvendelse til idrætsklubberne for at undersøge muligheden for at skubbe træningen fra kl. 16 til 16.30.

 

Der er for øjeblikket livlig aktivitet omkring planlægning og forberedelse af studieture. To 2. g-klasser tager afsted i uge 37 og hele fem 3.g-højniveau hold planlægger studietur inden jul. Hertil kommer idrætsdag og nv-nf tur til Tivoli for 1. årgang. Mentorprogrammet startede op i denne uge, så der er rigtig mange eksterne arrangementer her i efteråret. Det er min opfattelse, at vi skal være opmærksomme på de mange arrangementer i 3.g, dels af hensyn til undervisningskontinuiteten, dels og ikke mindst af hensyn til de omkostninger, disse ekstra studieture påfører elever/forældre. Det vil vi kigge på ift. næste skoleår.

 

Den 25.9. har vi den årlige ”digital dannelsesdag”, med aftenarrangement for 1. årgangs forældre. Også denne gang bliver det Christian Vorre Mogensen, der skal fortælle forældrene om, hvorfor det er en kompleks sag at opdrage de unge mennesker til en ordentlig adfærd på de sociale medier samt hvordan spil og gaming spiller en stadig voksende rolle i mange unges – særligt drenges - liv. Christian er superdygtig og en fremragende formidler.

 

Inden efterårsferien skal 1.g’erne vælge endelig studieretning, så de vil den næste månedstid blive præsenteret for de mange spændende muligheder.

 

Til sidst en reminder om, at det i overmorgen, den 1.9., er sidste chance for at søge Kjeld Rasmussens rejselegat. Kig på vores hjemmeside og søg, hvis du står lige for at skulle på studietur. Mit råd er at søge, uanset om du opfylder de nødvendige kriterier. Vi vil i bestyrelsen gerne have et realistisk billede af behovet for støtte til rejser blandt BGs elever ift. de gældende tildelingskriterier.

 

Hav en dejlig weekend og jeg ser personligt frem til et lidt køligere vejr fra på mandag.

 

 

Pia Sadolin

Rektor

 

Del denne nyhed på Facebook

 
 

Brøndby Gymnasium
Brøndby Stadion 28A
2605 Brøndby

Telefon: +45 43 20 50 70

Send SIKKER mail: bg@brondby-gym.dk

Kontorets åbningstider:
Man-torsdag: kl. 08.00 - 15.30
Fredag: kl. 08.00 - 11:25
& 12:00 - 14.00

 

PERSONALE 
LEDIGE STILLINGER

FIND VEJ