Hjem SitemapTirsdag d. 23. april 2019 kl. 09:15 af Pia Sadolin

Påskenyt, april 2019

Galla og glade søgetal.

 

Så fik vi Gallaartiklen i Folkebladet. En dejlig reportage af den fine fest, som mange elever oplever som højdepunktet i deres gymnasietid. Og så var den endda lige ved at glippe. Først fik Brøndby IF tildelt hjemmekamp på dagen. Det fremgår af artiklen i Folkebladet: https://folkebladet.dk/2019/04/godt-naboskab-reddede-succesfuld-gymnasie-gallafest/

Heldigvis kunne festen flyttes til naboen med kort varsel.

Så gik afterparty-diskoteket konkurs. Heldigvis kunne Gallaudvalget feberrede med en ny aftale. Alt endte godt og jeg syntes – som sædvanlig – at 3.g’erne var smukkere og dansede bedre end nogen sinde.

 

Åbenbart gælder det gamle ord: ”Det skal være skidt, før det kan blive godt” for Brøndby Gymnasium, hvad enten det handler om at forberede gallafest eller at drive skole. Efter et skoleår (2018/19) med en begrænset søgning og fortsat 2% besparelser, tegner det kommende skoleår nemlig så flot. Ikke alene er der elever til 3 fulde stx-klasser, men vi skal også byde velkommen til klasse nr. 4, nemlig Sport Hf’en, som har haft en forrygende søgning.

Til introturen har vi derfor bestilt en større hytte med bedre faciliteter og stor teltplads, så alle de nye elever kan drage afsted på hytte-telttur samtidig. Vi har tidligere haft 4 klasser med 1.g’ere på BG, men det er nyt med Hf. Det glæder vi os meget til – og ikke mindst de gamle elever, der skal være tutorer det kommende skoleår.

 

Vi venter de kommende uger spændt på, at partiernes løfter ifm. folketingsvalget skal blive virkelighed. Både DF og S har varslet stop for fortsat 2%’s besparelser på gymnasierne. Det ville være en stor lettelse for alle landets gymnasier, der dagligt arbejder hårdt på at sikre uddannelsens kvalitet med en presset økonomi.

 

På Brøndby Gymnasium har vi kunnet trække på mange engagerede forældres ressourcer og input. Det har været og vil fortsat være en stor hjælp og en uvurderlig inspiration i arbejdet med at synliggøre gymnasiet og styrke økonomien. Det lille gymnasium muliggør en særlig skole-forældre relation, som skaber en unik kvalitet i samarbejdet for alle parter.

 

I forbindelse med Gallafesten oplevede vi styrken i det gode naboskab, hvor alle omkring os var villige til at hjælpe og i forbindelse med 2018’s pressede økonomi, oplevede vi styrken i det gode samarbejde med den kommune, Brøndby Gymnasium har hjemme i.

 

Disse erfaringer bestyrker mig i, at Brøndby Gymnasium er blevet en integreret del af ungdomsuddannelsestilbuddet i Brøndby og en række nabokommuner. Den position vil vi gerne styrke. Og det skal ske gennem fortsat fokus på den gode undervisning og det positive læringsmiljø.

 

Når eleverne til TV2 News (i fredags) siger, at de er mere fokuseret på karaktergennemsnittet end på at lære noget for deres egen skyld, er det muligvis en forståelig og sågar fornuftig strategi. Adgangsbetingelserne til de videregående uddannelser skal klares med gode karakterer og det kan desværre skygge for nysgerrighed, engagement og eksperimentering undervejs i gymnasieforløbet. Udfordringen for os består således i at styrke elevernes egen motivation for undervisningen og nedtone den karakterdrevne motivation. Med mange idrætselever, der er vandt til at præstere i arenaen, kan det måske netop lykkes for os at kombinere både lysten til fagene og til at vise ”hvad man kan”.

 

Vores seneste løftetal fra UVM tyder på det:

         

 

Håber I har haft en god og solrig påske :-)

 

Pia Sadolin

 

Del denne nyhed på Facebook