Hjem SitemapPsykologi

Hvordan fungerer vores hukommelse? Kan vi stole på vores hukommelse? Er intelligens bestemt af arv og/eller miljø? Kan stress ses i hjernen? Kan tidlig omsorgssvigt ses i hjernen? Har opdragelse og familie betydning for et menneskes voksne liv? Hvordan kan et menneskes ondskabsfulde handlinger forklares? Kan alle mennesker handle ondt? Hvordan reagerer et menneske i krise? Hvilken funktion har drømme og søvn? Hvad sker der med hjernen og psyken, når vi sover for lidt? Hvordan formes menneskets personlighed og identitet? Hvordan handler mennesker i grupper?

 

Dette og en masse andre spørgsmål kan være noget af det, vi beskæftiger os med i psykologi. Psykologi er en videnskab, der arbejder med at forstå hvordan menneskets psyke fungerer. Psykologi er faget om menneskets tanker, følelser og handlinger og om, hvordan mennesket udvikler sig.

 

I psykologi lærer vi teori, som vi ind imellem tester på cases. Cases er et stykke virkelighed, som fx kan være en artikel eller en film om mennesker. Fx kan vi læse teori om mennesker, der under specielle situationer handler ondt, og dernæst se en dokumentarfilm om emnet.