Hjem SitemapSamfundsfag

Brøndby Gymnasium udbyder samfundsfag på flere niveauer:

 

C-niveau (læses over 1 år - obligatorisk i 1.g):
Overordnet læser eleverne emner inden for sociologi, politik og økonomi på et grundlæggende niveau.

 

Sociologi beskæftiger sig med relationer mellem mennesker både på et samfunds- og individniveau og ser fx på hvordan den enkelte skaber sin identitet, hvilken betydning ulige opvækstvilkår har for mennesker eller på hvad de seneste 30-40 års ændringer i familiestrukturen fører med sig.

 

Politik beskæftiger sig bl.a. med demokrati, politiske holdninger og ideologier og ser fx på hvad de forskellige partier står for, forskelle mellem konservatisme, liberalisme og socialisme eller ser på årsagerne

 

Økonomi beskæftiger sig bl.a. med velfærdsstatens indretning og pengestrømmen rundt i samfundet og ser fx på hvilke værktøjer politikere har til rådighed når det gælder om at finde vej ud af en økonomisk krise eller på hvilke udfordringer den danske velfærdstat står over for.


B-niveau (læses over 2-3 år)
De ovennævnte områder læses på et mere uddybende niveau og med en større grad af projektarbejde, valgfrie emner samt elementer af skriftlighed.

 

A-niveau (læses over 3 år)
Her læses de tidligere nævnte områder på det mest uddybende niveau, der er en betydelig skriftlig dimension og der er indeholdt større krav til anvendelsen af teorier og metoder. Derudover dækker A-niveauet international politik.

 

International politik beskæftiger sig bl.a. med politik på globalt plan og ser fx på terrorisme i forhold til konventionel krig, hvorvidt USA kan forventes at holde fast i en global lederposition eller på globaliserings indhold og betydning for stormagter såvel som småstater.

 På Brøndby Gymnasium kommer du til at opleve et helt særligt sammenhold. Vi er et dejligt lille gymnasium, hvor alle kender alle. Med glasvægge i alle lokaler kan man altid se, hvad de andre klasser laver, og hvis man leder efter en lærer, går man bare en tur på gangen og kigger ind af ruderne.
 


 

Brøndby Gymnasium
Brøndby Stadion 28A
2605 Brøndby

Telefon: +45 43 20 50 70

Send SIKKER mail

Kontorets åbningstider:
Man-torsdag: kl. 08.00 - 15.30
Fredag: kl. 08.00 - 11:25
& 12:00 - 14.00

 

PERSONALE 
LEDIGE STILLINGER

FIND VEJ