Publiceret 12-06-2020 af Pia Sadolin

Nyt fra Gymnasiet, Uge 13ct (coronatid)

Rigtig meget begynder at falde på plads og planerne for de kommende studenters sidste mundtlige eksamen skrider fint fremad. Studentermiddagen og dimissionen venter i uge 26.

Både studentermiddagen og dimissionen kommer dog til at foregå klassevist, så den store fællesoplevelse på tværs af klasserne, er henvist til de private fester rundt omkring.

Vognkørslen ligner dog næsten sig selv, men i stedet for at vi kommer til borgmesteren (Kent Magelund, Brøndby), kommer han til os. Jeg vil dog ikke afsløre, hvilken 3.g-klasse, der får fornøjelsen. Som de andre år er første stop Rådhuset og dansen i Rådhushaven skal studenterne selvfølgelig ikke gå glip af.

Denne gang vil jeg så kun deltage i den sidste klasses Rådhusbesøg, men vi sørger selvfølgelig for, at alle 3 klassers tur til Rådhuset bliver fotograferet/filmet.

I denne uge har alle elever haft deres sidste egentlige undervisning for i år. HF’erne kan gå på sommerferie – næsten, for et par stykker mangler fortsat vurderingssamtaler, som er en slags erstatning for de aflyste eksaminer. Jeg synes, vores nye 1.hf’ere har klaret det godt. Deres afslutningsvilkår har været specielt vanskelige, fordi de pludselig skulle vurderes på hele årets indsats, fremfor den enkelte eksamens resultat. Det lange seje træk er normalt ikke hf’ernes force. Her er der mere fokus på slutspurtenJ

Efter sommerferien vil vi have en fuld hf-belægning, både 1. og 2.hf. Det bliver rigtig spændende at følge og er lidt som dengang i starten af BGs levetid, hvor vi gradvist voksede fra 1.g over 2.g til 3 årgange. Der er en masse identitet og kultur forbundet med at være De Første. Som rektor og underviser er der også bundet en ganske særlig opmærksomhed i søsættelsen af en ny uddannelse. Jeg ser dog vældig meget frem til at få en geografikollega næste år :-)

Udvidelsen med 2 hf-klasser næste år betyder også, at BG skal udvide fysisk! Vi er i forhandlinger med diverse samarbejdspartnere om halkapacitet (DIF), faglokale i billedkunst (SOSU) og ekstra stamklasselokale (BIF). Det ser rigtig fornuftigt ud og det er med stor veneration, at vi kan konstatere, at institutionerne omkring os er meget hjælpsomme og ser BG som en uddannelsesinstitution, man gerne vil understøtte og arbejde konstruktivt sammen med. Det kan der komme meget mere ud af end bare kvadratmeter og lejeaftaler.

I næste uge skal 1.og 2.g’erne hygge sig med DHO og SRO, men for mig er den næste uge et af skoleårets højdepunkter: ugen med den sidste mundtlige eksamen for 3.g’erne. Det er den uge, hvor vi kan fejre, at 3 års intensivt arbejde er ført til ende og det er ugen, hvor vi møder de mange glade studenter – let genkendelige på deres smukke, hvide huer – overalt i sommerlandet. Det fortsætter naturligvis ugen efter, hvor de også får beviset på deres eksamen og kan lade sig hylde under studentervognkørslen. Alle medarbejdere på BG glæder sig og dette års afslutning vil selvfølgelig have en ganske særlig bevågenhed.

Corona-krisen er ikke slut. Der er fortsat smitte i omløb. Vi skal fortsætte med agtpågivenhed.

Vi er gået ind i den 4. måned med coronavirus.

Nedslående, at det ikke er overstået. Opløftende at studenternes livsmod vil smitte os alle den kommende tid.

Jeg glæder mig til ”at være vært” for næste uges sidste mundtlige eksamen og jeg glæder mig især til mandag, den 15. juni, at hejse Dannebrog sammen med BGs første eksaminand og student. For mig, som sønderjyde, er det noget ganske særligt, at det sker på 100 års dagen for Nordslesvigs genforening med Danmark. Fortid og fremtid mødes lige dér, lige dén dag. Det skal nok gå alt sammen.

 

Pia Sadolin
Rektor

template-img

 

Del denne nyhed på Facebook